Sunderekost.dk
Lammegryde
Lammegryde smager varm og krydret, og slet ikke af en gammel sweater som mange fejlagtigt tror om lam. Den kan sagtens laves i forvejen, det bliver den bare bedre af. Sådan er det med alle gryderetter, de smager faktisk bedre dagen efter.
1 portion af retten indeholder 490 kcal fordel på 23% fetd, 56% kulhydrat og 21% protein
ingredienser
- 1 tsk. rapsolie
- 3 tsk. karry
- 400 g lammekød, bov, i tern
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 kanelstang
- 280 g soltørrede tomater, i tern
- 160 g løg, i tern
- 3 store gulerødder, i skiver
- ½ selleri, i tern
- 4 – 6 dl vand, det skal dække
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- ½ savoykål, fint snittet
- 200 g champignon, i skiver
- 250 g brune ris
Fremgangsmåde
- varm olien i en gryde, tilsæt karry og svits den
- tilsæt lammekød og sauter i 5 min
- tilsæt hvidløg, kanelstang, soltørrede tomater, løg, gulerødder og selleri sammen med vand, salt og peber
- kog op og lad det småsimre i 40 min
- tilsæt savoykål og champignon, og lad retter simre videre i 15 – 20 min
- du kan evt. jøvne med lidt majsstivelse
- kog risene efter anvisning på posen
Nyeste kommentarer