Sunderekost.dk

Sunderekost.dk

Lammegryde

Lammegryde smager varm og krydret, og slet ikke af en gammel sweater som mange fejlagtigt tror om lam. Den kan sagtens laves i forvejen, det bliver den bare bedre af. Sådan er det med alle gryderetter, de smager faktisk bedre dagen efter.

1 portion af retten indeholder 490 kcal fordel på 23% fetd, 56% kulhydrat og 21% protein

ingredienser

  • 1 tsk. rapsolie
  • 3 tsk. karry
  • 400 g lammekød, bov, i tern
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 kanelstang
  • 280 g soltørrede tomater, i tern
  • 160 g løg, i tern
  • 3 store gulerødder, i skiver
  • ½ selleri, i tern
  • 4 – 6 dl vand, det skal dække
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • ½ savoykål, fint snittet
  • 200 g champignon, i skiver
  • 250 g brune ris

Fremgangsmåde

  1. varm olien i en gryde, tilsæt karry og svits den
  2. tilsæt lammekød og sauter i 5 min
  3. tilsæt hvidløg, kanelstang, soltørrede tomater, løg, gulerødder og selleri sammen med vand, salt og peber
  4. kog op og lad det småsimre i 40 min
  5. tilsæt savoykål og champignon, og lad retter simre videre i 15 – 20 min
  6. du kan evt. jøvne med lidt majsstivelse
  7. kog risene efter anvisning på posen

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>