Grøn quinoa med gulerødder
Grøn quinoa med gulerødder smager super skønt. Den er mere blød end ris og smager fortrinligt. Lav gerne en ekstra portion Grøn quinoa med gulerødder, da du sagtens kan have den med som frokost næste dag evt. tilsat en rest kylling. Den er det perfekte tilbehør til f.eks. kylling, fisk eller lam. Quinoa ligner hirse og har været dyrket i Andesbjergene i over 5.000 år i nogle af verdens mest golde, kølige og utilgængelige egne. Quinoa indeholder vitaminerne E og B, specielt B6, niacin, thiamin og folat. Kalk- og jernindholdet er signifikant højere i quinoa end i ris, majs, hvede og havre. Quinoa indeholder mere kalk end mælk og har et højere fedtindhold end mange andre korn. Den har desuden et højt indhold af kalium, magnesium, zink, kobber og mangan. Den er specielt velegnet til folk med øget ernærings behov, f.eks. gravide, ammende, børn og folk med fysisk, hårdt arbejde. Quinoaen bruges i stedet for ris. Da quinoa er et blødt korn, kan man sagtens selv kværne det til mel i en kaffekværn eller blender. Det kan bruges alene eller kombineret med andre korn til brød, pandekager, muffins og kager. Velbekomme…..
Kalorieindholdet i en portion Grøn quinoa med gulerødder er 388 Kcal. fordelt på 13 g protein, 64 g kulhydrat og 10 g fedt.
Ingredienser
- 2 tsk. jomfruolivenolie
- 3 grønkålsblade
- 2 dl. Ouinoa + 4 dl. vand
- 250 g gulerødder
- frisk kværnet peber
- 1 nip havsalt
Fremgangsmåde
- kog Quinoaen efter anvisning på pakken og lad den afkøle
- del imens gulerødderne i mundrette stykker
- Skyl, afdryp og hak grønkålen fint
- Varm lidt olie op på en pande og steg gulerødderne i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring
- tilsæt den finthakket grønkål og steg videre et par min
- Krydr med salt og peber og vend i quinoaen i og bland det godt sammen
- smag til med salt og peber og drys evt ristet nødder over
Nyeste kommentarer