Farseret porre
Farseret porre er en gammel ret. Gamle retter må gerne komme op til overfladen engang imellem, jeg elsker de gamle retter, der er nu noget særligt ved dem, dengang tænkte man slet ikke på fedtindholdet i kosten, og der var ikke nogen fødevarestyrelse der stod med løftet pegefinger over den kalorie fordeling der var i kosten dengang. Meget har ændret sig siden, og man kan stille sig det spørgsmål, er vi på rette kurs eller er det bare en storm i et glas vand. Der er bestemt ingen tvivl om at der er kommet rigtig mange livsstils sygdomme til, efterhånden som udviklingen er skredet frem, så derfor er det altid godt at være bevist om hvad man putter i munden.
Prøv disse Farseret porre en dag, smager fantastisk sammen med stuvet porre eller spidskål og nye kartofler.
Kalorieindholdet i 1 stk. Farseret porre er 355 Kcal fordelt på 26 g protein, 22 g kulhydrat og 18 g fedt
Ingredienser
- 400 g hakket kylling 3 – 6%
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 3 tsk røget paprika
- ½ tsk stødt muskatnød
- 2 spsk. krydderurte mix
- 1 æg
- ½ revet squash
- 2 porre, brug det hvide af porrerne og gem det grønne til sauce
- 1,5 dl rasp
- 0,5 dl. olivenolie
Fremgangsmåde
- rens og skyl porrerne, skær dem i ca. 10 – 15 cm. lange stykker
- blancher dem i kogende vand i et par min. og lad dem dryppe godt af
- bland det hakkede kyllingkød sammen med krydderierne, æg, revet squash, og 5 spsk. rasp
- kom farsen omkring porrerne, farsen er lidt blød, og vend dem i resten af raspen
- steg dem i olie, ved medium varme, til de er færdige, vend dem så de bliver stegt på alle fire sider
Nyeste kommentarer