Salater/tilbehør
Citron tzatziki
Citron tzatziki er en anderledes tzatziki end den vi kender med agurker, den passer perfekt til lam, men også som dip til crostini, ristet rugbrød og friske grønsager. Prøv den og bliv overrasket over den […]
Feta pasta
Feta pasta kan bruges som tilbehør til kød, salater eller som snack til brød og grønsager. Den kan laves i flere variationer, og dette er grundbasen. Du kan blande den med evt. sød chilisauce og […]
Hummus – base
Puréer af diverse bælgfrugter er ikke bare sundt og proteinrigt, men også meget velsmagende. Passer glimrende til både kød, fisk og fjerkræ samt vegetar retter som får mere tyngde og modspil til grønsagerne. For variation […]
Citronbagte selleri med dadler og mynte
Citronbagte selleri med dadler og mynte, smager lidt orientalsk og vil passe fint som tilbehør til en orientalsk buffet med bl.a. lam. Man kan også vælge at spise den alene, men så skal man lave […]
Brune ris
Brune ris er meget rige på protein, B-vitaminer og mineraler, som styrker både hud, hår og negle – i modsætning til de hvide ris, der stort set ikke har nogle vitaminer og mineraler i sig. […]
Bagte rodfrugter
Bagte rodfrugter er sunde og billige. De indeholder en naturlig sødme som kommer ekstra meget til sin ret, når de bages. Bag dem ved lav temperatur 110 – 130 grader i 1 times tid, så […]
Appelsinsalat med rødløg
Appelsinsalat med rødløg, persille og oliven er en dejlig frisk salat på en varm sommer dag. Der er lidt bid i grundet løget, men det er fint afstemt og så er det samtidig en anderledes […]
Kikærtesalat med ærtehummus
Kikærtesalat med ærtehummus og rødsalat, kan bruges på samme måde som almindelig hummus. Den er fantastisk frisk i smagen og så er den samtidig flot i farven.
Rødbedesalat
Denne rødbedesalat passer godt til Boller i karry med et orientalsk twist. Den er nem at lave og hvem kan modstå denne flotte farve. 1 portion af denne ret indeholder 55 kcal.
Dukkah
Dukkah er en ægyptisk opfindelse, der betyder at “knuse” og det er netop det der skal ske med denne krydderi blanding. Den kan bruges som panering og blandes med rasp eller mel.
Nyeste kommentarer