Tomattærte med oregano

Tomattærte med oregano

Jeg elsker tærter….. især madtærter. Jeg synes de er super nemme at have med at gøre og det hele kan forberedes i forvejen så du ikke skal stå med det hele på en gang. Tomattærte med oregano er ikke anderledes og den smager fantastisk med en lækker salat til. Man kan så sige at tærter ikke høre til de kalorie fattige retter, men jeg har ikke tilsat andet fedtstof end smør til tærtedejen. Jeg har brugt baconfedtet til at stege i da den jo alligevel tæller i regnskabet og så har jeg brugt creme fine 7%, frem for almindelig piskefløde på 38%, det hjælper jo alt sammen. Server en blandet salat til og du har et lækkert måltid.

Kalorieindholdet i 1 portion Tomattærte med oregano er 374 Kcal. fordelt på 14,5 g protein, 27 g kulhydrat og 23,5 g fedt

Ingredienser

  • 2 plader butterdej til tærteformen
  • FYLDET
  • 4 – 5 fint hakket løg
  • 100 g bacon i tern
  • 300 g tomater i tern, uden kernerne
  • salt og peber
  • ÆGGEMASSEN
  • 4 æg
  • 2 dl creme fine 7%
  • ½ bundt oregano, uden stilk og hakkes groft

Fremgangsmåde

  1. tø butterdejs pladerne op på et stykke bagepapir
  2. tænd ovnen på 200′
  3. svits baconen på en varm pande og tilsæt de fint hakkede løg, lad det svitse med til løgene er klare
  4. tilsæt tomaterne tomaterne og krydr med peber og lad det køle af
  5. rul butterdejen ud så den passer til tærtefadet, læg den i tærtefadet
  6. fordel bacon blandingen på tærtebunden
  7. pisk ingredienserne sammen til æggemassen og fordel den ud over fyldet
  8. bages i ovnen i ca. 30 – 40 min.

 

GD Star Rating
loading...
 

Skriv et spørgsmål eller en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

− 4 = 2