Syltede gulerødder

Syltede gulerødder

Syltede gulerod er en fantastisk måde at få brugt dine grønsager på hvis du har for mange. Syltede gulerødder smager fantastisk i en sandwich, som tilbehør til stegt kød eller hvad du nu kan få lyst til. De er sprøde, let krydret og friske i smagen og kan bruges på lige fod med andre syltede grønsager, så det er bare at slå sig løs. På denne måde minimerer du også madspild, de kan holde længe i en lage, da eddike og sukker konserverer. Jeg gik faktisk lidt amok, nu da jeg havde gang i eddiken. Så der blev syltet rødløg, gulerødder og rødbeder i spiraler. Så tjek lige denne her også hvis du har lyst http://Råmarinered rødbeder

Jeg har denne gang syltede mine gulerødder sammen med en grøn chili og lidt ingefær, for at få det lidt mere spicy. Du kan, hvis du vil, undvære både chili og ingefær. Kalorieindholdet for 100 g Syltede gulerødder ligger på ca.  92 Kcal. fordelt på 0,5 g protein, 21 g kulhydrat og 0,5 g fedt. Velbekomme….

Prøv også Syltede tomater eller Syltede rødløg

Find mere inspiration på http://sunderekost.dk

Ingredienser

  • 6 gulerødder, skrællet og skåret med en twister til spaghetti, eller brug et mandolinjern og skær dem i tynde skiver på langs
  • 2 dl. eddike
  • 2 dl rørsukker
  • 1 grøn eller rød chili, uden kerner og skåret i strimler
  • 2 cm frisk ingefær, skåret i mindre stykker
  • 2 laurbærblade

Fremgangsmåde

  1. kom eddike og rørsukker i en gryde sammen med peberkorn og laurbærblade og kog det op til sukkeret er opløst
  2. når sukkeret er opløst kommes strimler af grønsager i lagen og det koger lige op
  3. hældes på rent glas og stilles på køl til det skal bruges

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>