Svinekæber med rodfrugtmos

Svinekæber med rodfrugtmos

Svinekæber med rodfrugtmos smager himmelsk, og er en rigtig simremad. Jeg elsker altså simremad, der breder sig en liflig duft i hele hytten, når maden står der på komfuret og småsimre, skønt, og når det alligevel begynder at blive lidt koldere i vejret, ja så er det altså perfekt mad for mig. Svinekæber fås i de fleste butikker, ellers spørg slagteren efter dem, han kan skaffe dem hjem til dig. Jeg har valgt at servere mine kæber sammen med rodfrugtmos, det falder ikke så tungt i maven, som kartoffelmos, og det smager betydelig anderledes. Men du vælger selv.

Kalorieindholdet i en portion Svinekæber med rodfrugtmos ligger på 536 Kcal. fordelt på 38 g protein, 28 g kulhydrat, 38 g fedt og 10 g kostfibre.

Ingredienser

  • 4 svinekæber
  • 1 spsk. olie til bruning af kødet
  • peber
  • 2 grønsagsbouillonterninger
  • lidt maizena blandet med lidt vand til jævning af saucen
  • 2 stk. persillerod
  • 2 stk. pastinakker
  • 4 gulerødder
  • 25 g smør
  • lidt mælk
  • salt og peber

[/ingredients[

Fremgangsmåde

  1. brun kæberne af i en gryde
  2. hæld vand ved og tilsæt bouillonterningerne
  3. lad det småsimre i 1 time
  4. tag kæberne op og lad vandet koge videre, det skal reduceres
  5. skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker, koges i let saltet vand til de er møre
  6. jævn saucen med en blanding af vand og maizena
  7. når rodfrugterne er kogte, hældes vandet fra, der kommes smør og lidt mælk ved og piskes til en mos. Smag til med salt og server….

GD Star Rating
loading...
 

Skriv et spørgsmål eller en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

15 − 10 =