Sveske trifli

Sveske trifli

Sveske trifli er en gammeldags dessert som faktisk burde vækkes til live igen, for gud hvor smager den godt! Mange af os har sikkert ikke fået den siden vi var børn, jeg har i hvert fald ikke.

Sveske trifli er en nem dessert og du kan lave den i forvejen, hvor du så bare lige samler den et par timer før den skal serveres for dine gæster, så den stadig er knasende og blød på samme tid og nu hvor vi er blevet voksne kan der jo tilsættes lidt god portvin hvis man skulle få lyst til dette, kan varmt anbefale dette  😉

Svesker kan jo bruges til andet end andestegen og med denne skønne dessert kan det ikke blive bedre. Prøv den næste gang du skal have gæster, eller som en ekstra forkælelse i hverdagen. Kalorieindholdet i en portion Sveske trifli ligger på 361,7 Kcal. fordelt på 5,5 g protein, 34,3 g kulhydrat, 22,5 g fedt og 2,5 g kostfibre. Velbekomme… Der er flere opskrifter på desserter på http://sunderekost.dk

Ingredienser

  • Sveske kompot
  • 250 g bløde svesker, hakket i mindre stykker
  • 2 dl vand
  • 3 spsk. rørsukker
  • 3-4 spsk. mørk portvin, måske lidt mere, smag dig frem
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • Creme
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1/4 l sødmælk
  • 24 makroner, let knuste
  • 1/4 l piskefløde
  • fint revet citronskal som pynt sammen med
  • 50 g ristede mandler, groft hakket

Fremgangsmåde

  1. Bring sveskerne i kog i en gryde og kog ved svag varme under låg i ca 15 minutter rør jævnligt
  2. smag til med portvin og citronsaft og lad kompotten køle af
  3. rør æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en gryde
  4. rør mælken i og varm blandingen op under let piskning
  5. kog cremen igennem i ca 1 minut under piskning
  6. lad cremen køle af i køleskabet
  7. pisk fløden let og bland den i den kolde creme
  8. anret i lidt høje glas, knuste makroner – creme – sveske kompot lagvis og stil dem på køl i ca 1 time
  9. pynt desserterne med  hakkede mandler og revet citronskal

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>