Svensk pølseret

Svensk pølseret

Nogen gange trænger man bare til noget lidt anderledes mad end kød og tilhørende salater og her er det lige at Svensk pølseret kommer på banen. Den er super nem at lave og den bliver endnu nemmere hvis du har kogte kartofler i overskud fra dagen før. Jeg har her valgt at komme nogle kogte gulerødder i også, de var også til overs fra dagen før, og det smagte fortrinligt. Der var faktisk ikke nogen der kommenterede på gulerødderne, om det så var fordi retten smagte godt med dem i, eller om det var fordi de slet ikke opdagede dem, vides ikke. Men det er da en god måde at få implementeret lidt flere grønsager ind i kosten ikk. Brug wienerpølser med max. 10% fedt, så sparer du ca. 90 Kcal. det er da værd at tænke over ikk? Svensk pølseret behøver ikke fede pølser for at få en god smag. Kalorieindholdet i en portion Svensk pølseret er 362 Kcal. fordelt på 18,3 g protein, 44 g kulhydrat og 10 g fedt. Velbekomme….

Ingredienser

  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 kg kogte kartofler, skæres i passende stykker
  • 400 g wienerpølser max 10 % fedt,  i skiver
  • 300 g kogte gulerødder, skæres i passende stykker
  • 4 løg i skiver
  • 1 spsk. paprika
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 dl. mælk
  • salt og peber
  • evt. engelsk sauce

Fremgangsmåde

  1. kom kokosolie på en varm pande og tilsæt løgene
  2. rør jævnligt i dem i ca. 5 minutter
  3. tilsæt de kogte kartofler, paprika og lad dem brase med i yderligere 5 minutter, stadig under jævnlig omrøring
  4. kom de kogte gulerødder og de skåret pølser i retten og rør jævnligt i 5 minutter
  5. tilsæt tomatpure, mælk, salt og peber og rør det godt sammen
  6. lad retten småsnurrer i yderligere 10 – 15 minutter under jævnlig omrøring, tilsæt evt. lidt vand
  7. smag retten til med evt. engelsk sauce og måske lidt mere salt og peber

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>