Stenalderbrød

Stenalderbrød

Stenalderbrød findes i mange afskygninger og denne udgave er udelukkende med kerner, frø, nødder og frugt. Det smager fantastisk og det mætter. Stenalderkost er baseret på at man kun spiser det du kan finde i naturen, ingen forarbejdet produkter ingen mejeriprodukter, chokolade, forarbejdet smør produkter, sukker og salt. Til gengæld er det tilladt at spise alle former for grøntsager, frugt, nødder, bær, æg, kød og rødder, og det bedste ved det hele er at kosten er glutenfri. Hvis man er på stenalderkost vil mange sikkert savne brød, men det behøver man altså ikke. Denne opskrift på Stenalderbrød er nemlig udelukkende baseret kerner, frø, nødder og frugt, altså ingen gluten. Der er brugt æg til at binde det hele sammen med og Jomfru oliven olie så brødet er fugtigt og lækkert. Olivenolie anvendes i mad, kosmetik og sæbe. Oliven olie anses for at være en sund diætolie, fordi den har et højt indhold af monoumættede fedtsyrer. Mange danskere har oplevet at tabe sig i vægt, når kosten blev lagt om til glutenfri levevis. Gluten kan forårsage ophobning af væske i kroppen og kan aktivere vores urgamle sultmekanisme. Det kan skyldes, at indtag af gluten, såfremt vi ikke tåler det, kan bevirke at kroppen kommer til at mangle basale næringsstoffer. Kroppen vil i en sådan situation, i højere grad end normalt, indstille sig på at lagre fedt. Gluten, som findes i alle danske kornsorter som hvede, rug og byg, forbindes i dag med øget risiko for udvikling af en lang række autoimmune sygdomme som eksempelvis type 1 diabetes, stofskiftesygdomme med mere. Velbekomme…..

Kalorieindholdet i  Stenalderbrød pr. 100 g er 421 Kcal fordelt på 17 g protein, 18 g kulhydrat og 33 g fedt.

Ingredienser

  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g græskarkerner
  • 50 g hele mandler
  • 100 g hørfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 100 tørret figner, i mindre stykker
  • 4 æg
  • 0,5 dl. Jomfru oliven olie
  • 2 tsk. salt
  • evt. 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk olie til bage formen

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 160′
  2. bland alle kernerne sammen med mandler og figner
  3. tilsæt olie og salt
  4. pisk æggene sammen og bland dem sammen med kernerne
  5. hældes i en smurt rugbrøds form og bages i en forvarmet ovn ved 160′ i 1 time
  6. lad brødet blive koldt før du skærer i det

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>