Sunderekost.dk

Sunderekost.dk

Saltede citroner

Saltede citroner stammer fra Nordafrika og er super gode at bruge i forskellige retter. Problemet er bare, at man ikke kan finde dem ude i butikkerne,  men det er da også sjovt at lave dem selv. Man skal bare have tålmodighed, da det tager ca.  2 måneder før de er klar til brug. De kan bruges til mange ting  bl.a.  citron tzatziki, marinader, saucer og retter med lam. Bemærk at det er hele citronen der kan bruges.

Ingredienser

  • 4  økologiske citroner
  • 4 håndfulde salt
  • 2 dl. oliven olie
  • 4 fed hvidløg
  • 2  hele røde chili
  • 3 laurbærblade
  • 100 g sukker
  • saft fra 3 citroner

Fremgangsmåde

  1. Skær et  kryds i citronerne, ikke helt igennem, men  sørg for at de stadig hænger sammen i bunden.
  2. Fyld citronerne med så meget salt du kan, dog uden at de mister faconen.
  3. Læg skiftevis citroner og krydderierne i et sylteglas.
  4. De skal ligge meget tæt, da de efterhånden som tiden går, bliver bløde.
  5. Hæld resten af saltet, samt citronsaft, sukker og olie over citronerne.
  6. Hvis citronerne ikke er dækket, så fyld glasset op med kogende vand, da de ellers vil mugne.
  7. læg eventuelt noget over citronerne for at holde dem under overfladen
  8. Stille glasset i køleskabet og hav tålmodighed
  9. De er klar til brug når det hvide i citronerne er blevet klart og de er bløde ca. 2 måneder

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>