Rugbrød

Rugbrød

Her får du lige en skøn opskrift på glutenfri Rugbrød med hørfrø og chiafrø. Jeg er sikker på at hvis du ikke kan tåle gluten, så ligger du inde med flere forskellige frø og meltyper som er glutenfri.

Mange tror det er svært at bage Rugbrød, men altså det er faktisk lige så nemt som at bage hvidt brød. Det skal bare have lidt længere tid i ovnen.

Jeg har valgt at blende ca. halvdelen af mine hørfrø, da jeg har læst mig frem til, at kroppen bedre kan optage de næringsstoffer som hørfrø indeholder, frem for de hele små frø. Jeg kommer dog alligevel hele hørfrø i mit Rugbrød, da jeg synes der skal være lidt at tygge i.

Kalorieindholdet i 100 g Rugbrød ligger på 208 Kcal. fordelt på 6,5 g protein, 19 g kulhydrat, 11 g fedt og 4,7 g kostfibre. Velbekomme….

Find flere glutenfri opskrifter på http://sunderekost.dk

 

Ingredienser

  • 2 dl varmt vand
  • 50 g svesker
  • 5 dl lunkent vand
  • 15 g loppefrøskaller
  • 15 g gær
  • 25 g chiafrø
  • 80 g glutenfri havregryn
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 90 g hørfrø, halvdelen er blendet
  • 25 g sesamfrø
  • 150 g solsikkefrø
  • 25 g græskarkerner
  • 100 g fuldkornsrismel
  • 100 g majsmel
  • 1 tsk salt

Directions

  1. blend sveskerne sammen med de 2 dl kogende vand
  2. hæld det hele i røreskålen og tilsæt det lunkne vand, gær, loppefrøskaller, chiafrø og æbleeddike og pisk det godt sammen i ca. 10 minutter. Massen bliver gele agtig
  3. lad det stå yderligere 5 minutter inden du rører de resterende ingredienser i
  4. massen kommes i en rugbrødsform på ca. 1½ l, overfladen glattes med en våd hånd og hæver i 1 time i en plastik pose
  5. bages ved 175′ i ca. 60 – 70 minutter ved varmluft. Kernetemperaturen skal være 97 – 98 ‘
  6. lad rugbrødet køle af inden der skæres i det

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>