Røget makrel

Røget makrel

Røget makrel smager simpelthen fantastisk og denne tager bare kegler i min verden. Jeg kan ikke fordrage at der er ben i min fisk, så det er lige før jeg står med lup, for at finde de ben jeg evt. måtte have overset. Røget makrel er altså godt hele året rundt, men det er lige som om at den smager af mere når man sidder i haven på have bænken og spiser frokost. Makrellen er en halvfed/fed fisk, der er rig på de sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. N-3 fedtsyrer er livsnødvendige for os mennesker og skal derfor være til stede i små mængder i vores kost. Makrellen er særligt rig på jod og selen, og den har et højt indhold af A-, D- og B12-vitamin. Prøv at riste den hel på grillen en dag, serveret med en salat til.

Velbekomme……

Kalorieindholdet i Røget makrel pr. 100 g er 292 Kcal. fordelt på 19 g protein, 0 g kulhydrat og 24 g fedt

Ingredienser

  • 1 Røget makrel
  • lidt ketchup
  • løg
  • masser af purløg
  • salt og frisk kværnet peber
  • evt. ristet rugbrød

Fremgangsmåde

  1. befri makrellen for ben og skind
  2. fordel lidt makrel på et stykke ristet rugbrød
  3. kom lidt ketchup og løg i tern på og pynt med masser af frisk klippet purløg

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>