Rødkålssalat

Rødkålssalat

Super skøn Rødkålssalat som passer perfekt til stegt and eller dine hjemmelavet frikadeller, er også super lækker at tage med på arbejdet i en lille bøtte. Rødkålssalat behøver ikke altid være varm og kogt til ukendelighed, jeg synes det er forfriskende at få f.eks. en rå salat til den lidt fede and der kan løfte retten så den ikke er for tung. Rødkål er en af haven mange varianter af kål. Dens blade er stærkt mørke lilla og er derfor en fantastisk kål at bruge i sine blandede salater. Rødkål indeholder ikke mange kalorier alene kun 31 Kcal. pr. 100 g fordelt på 1,4 g protein, 7 g kulhydrat og 0,2 g fedt. Desuden indeholder Rødkål også Vitamin A, jern, Vitamin B6, magnesium og kalcium og 2,1 g kostfibre. Prøv denne Rødkålssalat en dag, din mave vil elske dig for det. Velbekomme….

Kalorieindholdet i en portion Rødkålssalat er 157 Kcal. fordelt på 3,3 g protein, 17,6 g kulhydrat og 8,6 g fedt

Ingredienser

  • 1 rødkålshoved
  • 3 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. salt
  • appelsin filet fra 2 appelsiner, klem saften ud af resten og brug den i salaten
  • 100 g soltørrede tranebær
  • 2 spsk. kirsebær sirup
  • 2 spsk. oliven olie

Fremgangsmåde

  1. fjern de yderste blade fra rødkålen og snit den fint
  2. bland eddike, appelsinsaft og salt sammen og hæld det over den fint snittet kål
  3. læg det hele i en frostpose og læg det på køl, ven posen jævnligt
  4. bland sirup sammen med olien og hæld det over kålen og bland det godt rundt sammen med de tørrede tranebær
  5. kom kålen i et fad og pynt med hakket saltede mandler inden serveringen

GD Star Rating
loading...
 

Skriv et spørgsmål eller en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

15 − 9 =