Rødbedebøf med pocheret æg

Rødbedebøf med pocheret æg

Rødbedebøf med pocheret æg er en smagfuld frokostret, der er anderledes og lidt svær at lave, men den er det hele værd. Jeg har dog valgt at fritere mit pocheret æg så retten får lidt knas. Den indeholder hele smagspaletten, salt, surt, sødt, sprødt og umami. En lækker frokostret eller for den sags skyld en lækker ret til aften, du bestemmer. Jeg har friteret nogle kapersbær og lagt dem ved. Rødbedebøffen kan også serveres med spejlæg, eller med tilbehør som hvis det havde været en pariserbøf. Kalorieindholdet i en portion Rødbedebøf med pocheret æg ligger på 485,8 Kcal. fordelt på 15,5 g protein, 36,8 g kulhydrat, 30 g fedt og 4,25 g kostfibre. Velbekomme….

Ingredienser

  • 300 g revet rødbede
  • 25 g havregryn
  • 2 spsk. hvedemel
  • ½ rødløg finthakket
  • 2 æg
  • 2 spsk. kapers finthakket
  • 2 tsk dijon sennep
  • salt og peber
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 4 æg til pochering
  • evt. 8 kapersbær til frityrestegning
  • evt. æg og rasp til panering
  • evt. olie til frityrestegning
  • 4 stykker ristet brød
  • lidt salat til pynt

Fremgangsmåde

  1. sæt en gryde vand over med en skvat eddike i til pochering af de 4 æg
  2. når vandet koger skrues ned så det småsimre
  3. slå et æg ud af gangen i en kop som forsigtigt hældes i det varme vand, hvert æg skal have ca 3 minutter, de skal være bløde indeni
  4. tages op med en hulske og kommes i koldt vand så tilberedningen stopper
  5. sæt en gryde over med olie og varm op til 185′
  6. de pocherede æg vendes forsigtigt i æg og rasp og friteres i varm olie til de er gyldne
  7. vrid væden ud af de revet rødbeder, SAFTEN GEMMES TIL RØDBEDE MAYO SENERE, og bland dem godt sammen med havregryn, hvedemel, løg, kapers, sennep, salt og peber
  8. form 4 bøffer, hvis farsen er for våd tilsættes lidt mere havregryn
  9. steg dem på begge sider ved middel varme på en stegepande i en blanding af smør og olie ca. 3 minutter på hver side med mindre de er små og tykke, så skal de have lidt længere tid
  10. rødbedebøfferne kan evt. lige kommes i ovnen i ca 10 minutter ved 150′ så de får det sidste
  11. rist noget franskbrød og kom lidt salat på
  12. anret rødbedebøffen på brødet og server den sammen med lidt rødbede mayo ( mayonnaise og rødbedesaft blandet sammen, dog uden at den bliver for tynd )
  13. læg det friteret pocheret æg på toppen

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>