Ramsløgs olie

Ramsløgs olie

Ramsløgs olie er bare en fantastisk og i øjeblikket myldre ramsløgene frem i de danske skove. Så hvorfor ikke bruge lidt tid på at få plukket en masse og få lavet lidt Ramsløgs olie.

Olien får den smukkeste grønne farve og smag af mild hvidløg. Du kan bruge olien til at stege i, som marinade til grill kød, som dressing til din salat, til hvidløgsbrød eller oven på foccaciabrød. Mulighederne er mange, du kan sikkert selv komme i tanke om noget mere.

Jeg har et pænt område i min have hvor der vokser ramsløg, taget hjem fra Bornholm, og for at blive i det bornholmske er olien selvfølgelig lavet med rapsolie fra Lehnsgaard, så kan det vist ikke blive mere autentisk.

Jeg har faktisk været på rundtur på deres fabrik hvor de fremstiller olien og sennep i flere afskygninger. Et lille intimt sted hvor der faktisk ikke er så mange ansatte og alligevel formår de at producerer så store mængder. Det var en ret så interessant rundvisning, så skulle du komme til Bornholm en dag, undersøg lige om de stadig laver de ture, og så tag et smut ind omkring Lehnsgaard, som ligger i Åkirkeby.

Pulpen fra ramsløgene, det der er siet fra, har jeg tænkt mig skulle bruges til en gang hvidløgsbrød, der er jo stadig masser af smag tilbage, det ville være synd at bare smide det ud. Jeg er sikker på at du også kan bruge resten til en gang pesto med nødder, parmesan, citron og lidt olie. Så det er ren win win vi har her. Hvis du ikke har brug for det lige nu, så smid det i fryseren til senere.

Tjek lige opskriften på http://sunderekost.dk/hvidloegsbroed.html når du alligevel er inde på sunderekost.dk

Kalorieindholdet i 1 dl Ramsløgs olie ligger på 884 Kcal. Det er jo ren olie og man bruges jo ikke så meget når man laver mad.

Dette er bare for at give dig et hint om hvor mange kalorier der ren faktisk er i olie. Det er så den sunde slags olie nemlig planteolie.

Ingredienser

  • 300 g frisk plukket og skyllet ramsløg, duppet tør for vand
  • 1 l raps olie

Fremgangsmåde

  1. kom olie i en blender og tilsæt halvdelen af ramsløg og blend til det er faldet sammen
  2. tilsæt resten af dine ramsløg
  3. blendes i ca 8 minutter
  4. olien hældes i en sigte med et klæde og derefter på flaske til senere brug

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>