Rabarbersnitter

Rabarbersnitter

Vi kender alle hindbærsnitter, nogen elsker dem andre ikke. Jeg hører til dem hvor det ikke lige er et hit, jeg synes de er alt for søde. Rabarbersnitter derimod er et hit i min verden, de er slet ikke søde på samme måde og så har de samtidig en lækker syrlighed, der bare får tænderne til at løbe i vand, I love it. Jeg har så mange rabarber i min have så det er bare med at få dem brugt mens de stadig er villige til at give. Vi skulle have fest i kolonihaven, hvor vi selv skulle medbringe mad og sødt, så min svigerdatter stod for det søde indslag, og de blev et hit efter maden. Så her er lige opskriften fra hende. De er nemme at lave og jeg er sikker på at familien vil elske dem. Mit barnebarn Christian er vild med dem og han havde vist hørt noget om at jeg ikke var så vild med hindbærsnitter så han kom lige med en kommentar da vi gik ned til festen “jeg lover dig farmor, de er rigtig rigtig rigtig gode” Dejlig dreng. Kalorieindholdet i en Rabarbersnitter er 287,5 Kcal. fordelt på 3,8 g protein, 41,7 g kulhydrat og 11,4 g fedt. Velbekomme….

Ingredients

  • 200 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 30 g flormelis
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 1 æggeblomme
  • RABARBERMARMELADE
  • 300 g rabarber
  • 150 g syltesukker
  • 1 spsk. vand
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • GLASUR
  • 2½ dl. flormelis
  • limesaft
  • tivolikrymmel

Directions

  1. Bland hvedemel, mandelmel, vaniljesukker, flormelis og salt i en skål
  2. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen. Tilsæt æggeblomme, og saml dejen hurtigt med hænderne uden at ælte for meget.
  3. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
  4. Rens rabarberne, skær dem i mindre stykker, og læg dem i en gryde med syltesukker, vaniljesukker og vand
  5. Kog rabarberne i ca. 5 minutter til en tyk og lækker marmelade
  6. Hæld marmeladen på et rent glas med låg, og sæt den på køl, til den er helt kold
  7. Tænd ovnen på 190′
  8. Del mørdejen i 2 lige store dele.
  9. Rul den ene halvdel ud til en firkant mellem 2 stykker bagepapir.
  10. Dejpladen skal være ca. 4 mm tyk.
  11. Gentag med den anden portion dej, så de får samme størrelse.
  12. Fjern forsigtigt det ene stykke bagepapir og læg dejen over på en bageplade, og bag den varme ovn i 5 minutter, til overfladen er let sprød.
  13. Tag dejen ud af ovnen, og smør den kolde rabarbermarmelade oven på dejen i et jævnt lag.
  14. Fjern forsigtigt bagepapiret fra den anden dej og læg den ubagte bund ovenpå, fjern det sidste stykke bagepapir  forsigtigt
  15. Prik små huller i den øverste dej med en gaffel, og bag kagen videre i ovnen i 15-20 minutter, til overfladen er let gylden. Lad dine rabarbersnitter afkøle let på en rist.
  16. Rør flormelis og limesaft sammen til en tyk glasur og smør et jævnt lag ud på den lidt lune kage
  17. drys med tivolikrymmel mens glasuren stadig er våd
  18. når glasuren er størknet skæres dine Rabarbersnitter ud i 12 stykker
  19. Opbevar dine rabarbersnitter i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur, hvis de ikke bliver spist med det samme.

 

 

GD Star Rating
loading...
 

Skriv et spørgsmål eller en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

50 − 49 =

 
 
 
 

Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /var/www/sunderekost.dk/public_html/wp-includes/functions.php on line 3342