Sunderekost.dk

Sunderekost.dk

Rabarbersaft

Rabarbersaft smager af sol og sommer, og er der noget bedre end at lave sin egen saft. Rabarbersaft kan fortyndes med Champagne, som så bliver til den skønneste sommerdrik, Champagne med et twist, til børnene kan du blande den op med vand. Du kan også bruge saften til dine hjemmelavede is, opskrift på begge dele findes på siden. Du kan også bruge Rabarbersaft til dine smoothie, prøv dig frem. Jeg har masser af Rabarber i min have og de bliver brugt flittigt, min svigerdatter ynder også lige at komme forbi. Rabarber sæsonen er fra sidst i april til september, så det er bare med at komme igang. God fornøjelse…..

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 7 dl. vand
  • 200 g rørsukker
  • saften fra 1 citron
  • 2 kardemommefrø
  • 1 vaniljestang, flækket og kernerne skrabes ud og blandes med lidt af sukkeret

Fremgangsmåde

  1. Skær rabarberne i skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker, citronsaft, kardemomme, vand og vaniljestang og korn
  2. bring det i kog og lad det småsimre i 15 – 20 min, skummes jævnligt for urenheder
  3. lad det køle lidt af inden du sier saften
  4. hældes på en skoldet flaske og stil den på køl
  5. saften kan holdes sig i 2 uger

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>