Rabarber drik

Rabarber drik

Rabarber drik, findes der noget skønnere end den danske forår/sommer der byder på sprøde, røde rabarber. Rabarber drik smage dejlig frisk på en varm dag hvor solen skinner på en blå himmel, det er da indbegrebet af dansk sommer. Mine børnebørn kigger ofte forbi, for lige at få slukket tørsten i en gang hjemmelavet Rabarber drik, og så er de ude af døre igen, ned på fodboldbanen, der skal nemlig spilles fodbold. De er vilde med den, og så er den helt uden tilsætningsstoffer af nogen art.

Et lille tip: Gem rabarberne når du har siet saften fra, de kan bl.a. bruges i kager, som kompot, marmelade, trifli.

Rabarber kan bruges i mange sammenhæng, men bliver nok mest brugt til desserter og kage. Jeg er en flittig bruger af rabarber, men jeg har dem også i rigelig mængder i haven. Prøv også den skønne udgave for voksne http://sunderekost.dk/rabarber-shots.html  jeg er sikker på at du bliver vild med den.

Rabarber stammer oprindeligt fra Kina og Tibet. Her blev den brugt til medicinske formål. Rabarber er en rigtig forårsgrøntsag og årets første rabarber har noget særligt over sig. De smager syrligt og bruges oftest i desserter og bagværk, hvor det kun er stilken man bruger. Bladet er ikke spiseligt og skal kasseres. Saften er svagt rød og indeholder en del oxalsyre. Desuden indeholder den blandt andet C-vitamin, kalium og kalcium. Anvendes til suppe, saft, bagværk, kompot, grød og marmelade

Find mere inspiration på http://sunderekost.dk

Ingredienser

  • 2 l vand
  • 1 kg rørsukker
  • 2 kg rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 1 økologisk citron

Fremgangsmåde

  1. flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, blandes med lidt sukker så kornene skilles fra hinanden
  2. bring vand, vanilje, vaniljestang og sukker i kog, sukkeret skal opløses
  3. rens rabarberne og skær dem i 2 cm skiver
  4. skær citronen i skiver
  5. når sukkeret er opløst kommes rabarber og citron i vandet og det køler af inden det stilles i køleskabet hvor det trækker i min 3 dage
  6. saften sies fra gennem et rent klæde og hældes derefter på rene flasker som opbevares på køl
  7. saften blandes i forhold 1:1

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>