Rabarber ala Tiramisu

Rabarber ala Tiramisu

Rabarber ala Tiramisu er en skøn Italiensk dessert som traditionelt laves med kaffe og kakao. Her er desserten kommet i sommer humør og er en fantastisk dejlig frisk dessert som du kan byde dine sommer gæster på når de kigger forbi. Desserten bliver bedst hvis den laves dagen før, på den måde fordeler smagene sig i hele desserten. Tiramisu betyder “kvik mig op” og det må man sige at denne dessert gør. Skøn i sommervarmen, dejlig frisk i smagen og fuld af skønne kalorier. Kalorieindholdet i et stykke Rabarber ala Tiramisu ligger på 507,8 Kcal. fordelt på 6,4 g protein, 44,4 g kulhydrat, 33,7 g fedt og 2,7 g kostfibre. Velbekomme….

Et lille tip: Hvis du bruger Cremefine 19% til piskning ligger kalorieindholdet på 465,7 Kcal. fordelt på 6,3 g protein, 44,6 g kulhydrat, 28,9 g fedt og 2,7 g kostfibre. Så der kan spares på kalorierne med en lille justering.

Find flere opskrifter med Rabarber på http://sunderekost.dk

Ingredients

  • 2 økologiske appelsiner
  • 500 g jordbær + lidt ekstra til pynt, hvis du ønsker dette
  • 500 g rabarber
  • 125 g rørsukker
  • Creme
  • 5 blade husblas
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 100 g rørsukker
  • 500 g mascarpone
  • 1/4 l piskefløde
  • 150 g ladyfingers
  • evt. 5 spsk. rabarber shots eller Cointreau

Directions

  1. skyl og nip jordbærrene og skær dem i kvarte og læg dem i et ovnfast fad
  2. rens rabarberne og skær dem i små stykker ca. 2-3 cm og læg dem i et andet ovnfast fad
  3. vask appelsinerne og riv skallen fint, uden at få det hvide med
  4. halvdelen gemmes til cremen, fordel de resterende appelsin skaller over rabarber og jordbæerne
  5. pres saften og fordel halvdelen over bærrene, og gem resten til cremen
  6. drys 25 g sukker over jordbærrene og resten over rabarberne, bland det rundt og lad frugterne marinerer i 20 minutter
  7. tænd ovnen på 200′ og bag frugterne i 18 – 20 minutter og lad frugterne køle af
  8. udblød husblassen ud i rigeligt koldt vand i 15 minutter
  9. knug vandet af husblassen og smelt den sammen med appelsinsaften ved svag varme
  10. pisk blommerne med sukker og vaniljesukker til en tyk creme
  11. vend appelsinsaften med husblas i æggecremen
  12. pisk mascarpone, fløde og resten af appelsinskallen til en luftig creme
  13. vend de to cremer sammen og pisk det hurtigt igennem
  14. for en rugbrødsform med film og dæk bunden med rabarber og saft
  15. læg de sprøde kager i et lag på rabarberne og vend dem så de bliver gennemvædede, stænk evt. med rabarber shots eller Cointreau
  16. læg halvdelen af cremen ovenpå
  17. fordel jordbær og saft oven på cremen og gentag med kager, shots og creme
  18. dæk formen med film og stil den koldt i minimum 4 timer
  19. vend forsigtigt kagen ud på et fad inden serveringen

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>