Omelet med hellefisk

Omelet med hellefisk

Omelet med hellefisk er en lækker lille morgenmad. Der er mange der går udenom hellefisk, men jeg synes den smager fantastisk. Den er lidt skarpere i smagen i forhold til den røget laks. Hellefisk er en værdifuld spisefisk. Den sælges gerne frossen eller røget. Den kan bruges både som hel, udskåret, flået og som filet. Hellefisken kan både steges, grilles, koges og marineres. Hellefisken er en fed fisk, der er rig på de sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. N-3 fedtsyrer er livsnødvendige for os mennesker og skal derfor være til stede i små mængder i vores kost. Hellefisken er særligt rig på jod og selen, og den har et højt indhold af A- og D-vitamin. Omelet med hellefisk er nem og hurtig at lave og så lægger den en god bund så du kan klare dig til frokosten. Smager fantastisk så prøv den en dag ved lejlighed. Velbekomme…..

Kalorieindholdet i denne portion Omelet med hellefisk er 307 Kcal. fordelt på 21,3 g protein, 2,5 g kulhydrat og 24,1 g fedt.

Ingredienser

  • 2 æg
  • lidt havsalt
  • frisk kværnet peber
  • 1 tsk. jomfruolivenolie
  • 1 lille håndfuld frisk skyllet spinat
  • 40 g røget hellefisk
  • grønt til pynt, purløg, dild eller hvad du nu selv synes
  • evt. lidt tomat

Fremgangsmåde

  1. pisk æggene sammen med salt og peber
  2. kom olien på en pande og hæld æggemassen på
  3. læg låg på og steg omeletten stabil på den ene side
  4. vend omeletten ved hjælp af grydelåget og steg den stabil på den anden side
  5. læg omeletten på en tallerken og pynt med hellefisk, spinat og drys med grønt evt. nogle tomater
  6. spis den mens den er lun

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>