Morgenboller

Morgenboller

Mangler du lige en opskrift på super nemme Morgenboller, så er du kommet det rigtige sted, for her er en fantastisk nem opskrift på de mest fantastiske boller. De er så simple at lave at man burde skamme sig hvis man ikke prøver dem. Opskriften er på 4 ingredienser, og dejen skal bare have en ordentlig gang tæsk, så er den næsten klar til brug. Det er en kold hævet dej, så den skal lige stå natten over og det bedste af det hele, dejen holder i køleskabet i 2 – 3 dage, så hvis du ikke lige får brugt det hele af en gang, så er dejen stadig gangbar de næste par dage. Et tip til fordeling af dejen, skyld hænderne under den kolde hane før du fordeler dejen, så slipper den meget bedre. Dejen er let flydende…… Brug Morgenboller til weekendhygge, som eftermiddags snack, tilbehør til din salat eller hvad du nu kan finde på. Kalorieindholdet i en Morgenbolle, 1 bolle vejer ca 130 g, ligger på 222 Kcal. fordelt på 6,1 g protein, 45,1 g kulhydrat og 1 g fedt. God fornøjelse….

Ingredienser

  • 1 l vand
  • 25 g gær
  • 35 g salt
  • 1 kg hvedemel

Fremgangsmåde

  1. kom vand,salt og gær i skålen til din røremaskine, brug spaden
  2. kør til gæren er opløst
  3. tilsæt hvedemel og kør i jævn tempo til melet er godt fordelt
  4. sæt hastigheden op til fuld styrke og tæsk dejen godt igennem
  5. stil dejen til hævning i køleskabet til dagen efter
  6. tænd ovnen på 225′ varmluft
  7. fordel dejen i 16 klatter på en bageplade med bagepapir og bag bollerne i 16 – 18 minutter

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>