Marcipansnegle

Marcipansnegle

Kender du det når man sidder og bliver lidt lækkersulten? Hvad gør man så lige ved det.  Man går da i gang med at lave nogle Marcipansnegle og gud hvor blev de gode. Godt svampede, søde og lækre. Så kan man ikke forlange meget mere af sådan en snegl med marcipan. Jeg elsker bagværk med marcipan, det giver altså noget særligt til brød. Jeg tror at jeg næste gang skal lave nogen med både marcipan og rabarber, jeg tror de vil blive fantastiske den søde marcipan sammen med de let syrlige rabarber. Sneglene blev rigelig store ved deling på 12, næste gang tror jeg at jeg vil dele dejen skal deles op i 16 eller mere. Kalorieindholdet i en af disse skønne Marcipansnegle ligger på 459 Kcal. fordelt på 7,9 g protein, 53 g kulhydrat, 23,6 g fedt og 2,4 g kostfibre. Velbekomme…..

Find mere inspiration på http://sunderekost.dk

Ingredienser

  • 2½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 2 spsk. rørsukker
  • 100 g smør
  • ca. 500 g hvedemel
  • Remonce
  • 150 g blødt smør
  • 130 g rørsukker
  • 200 g revet marcipan
  • topping
  • 1 æg til pensling
  • 50 g hakkede mandler
  • pynt med glasur = flormelis + lidt vand

Fremgangsmåde

  1. lun mælk og smør til max 37′
  2. smuldr gæren i mælken og opløs den i den lune mælk
  3. bland de resterende ingredienser sammen og ælt det godt sammen i min 10 minutter, gerne på en røremaskine hvis du en sådan
  4. dæk dejen til med en frostpose og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter
  5. mens dejen hæver blander du remoncen sammen
  6. og hakker mandlerne
  7. når dejen har hævet i 30 minutter hældes den forsigtigt ud på et meldrysset bord og rulles ud i en størrelse der er ca. 50 x 35 cm
  8. remoncen smørres ud og dejen rulles sammen
  9. pølsen deles i 12 stykker som stilles på højkant i en lille bradepande med lidt luft imellem så den kan hæve yderligere
  10. pensles med sammenpisket æg, drysses med de hakkede mandler, dækkes med et stykke plastik eller lignende og efterhæver i 45 minutter, pas på at plastikken ikke hænger i dejen
  11. ovnen tændes på 190′ og det skal IKKE være på varmluft
  12. bages i 20 – 25 minutter
  13. sneglene køles af på en bagerist og pyntes med glasur

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>