Kikærtepandekager med krydret kylling

Kikærtepandekager med krydret kylling

Kikærtepandekager med krydret kylling smager supergodt og pandekagerne er lidt anderledes da de er glutenfri og lavet på kikærtemel, så de ligger godt i maven. Retten indeholder mange ingredienser, derfor er smagen også intens. Kyllingen kan med fordel marineres dagen før, jo længere tid den marinerer, jo bedre. Du kan, hvis du har lyst, vende de marinerede kylling stykker i  knuste cornflakes, det smager også fantastisk, du får så bare nogle sprøde stykker og det er da ikke så ringe vel?  Du skal lige være opmærksom på at Cornflakes er ofte behandlet med maltekstrakt, som indeholder gluten. Glutenfri Cornflakes kan købes i Matas. Server de skønne kikærtepandekager sammen med en god raita eller tzatziki og en god blandet salat.  Kalorieindholdet i en Kikærtepandekager med krydret kylling ligger på 425 Kcal. fordelt på 42 g protein, 31,8 g kulhydrat, 14 g fedt og 2 g kostfibre. Velbekomme….. Mangler du inspiration i hverdagen så kik forbi sunderekost,dk der ligger rigtig mange opskrifter, mon ikke der er noget du kan bruge.

HF 1+2 = squash, løg, koriander, hvidløg, blandet salat

HF 3 = kylling, æg, kikærtemel

Fedtstof: olie, græsk yoghurt

Smagsgivere: Garam masala, Gurkemeje, salt, peber, hvidløgspulver, hvidløg, ingefær

Ingredienser

  • PANDEKAGER
  • 3 dl kikærtemel
  • 5 æg
  • 1 spsk stødt gurkemeje
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk salt
  • 2 – 3 dl vand
  • 1 håndfuld frisk koriander eller persille
  • 1 stort rødløg
  • 1 squash
  • olie til stegning
  • KRYDRET KYLLING
  • 500 g kylling i strimler
  • ca. 3 cm frisk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg, knust
  • saften fra 1 lime
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 spsk. garam masala
  • salt og peber
  • olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. start med at blande alle ingredienserne sammen til marinaden og bland kyllingen godt rundt heri, stil den på køl for at trække, minimum 1 time men meget gerne til dagen efter
  2. bland kikærtemel sammen med æggene og kom derefter gurkemeje, garam masala, hvidløgspulver og salt i og rør det godt sammen
  3. start med at røre 2 dl vand i dejen, så du får en lidt tyk pandekage agtig dej uden klumper
  4. hak koriander fint og pil rødløget, skær det i fine tern, rør det i dejen
  5. skyl squashen og riv den groft, rør den i dejen, der er væde i squashen, så vent med at justerer med mere vand til dejen har hvilet
  6. lad dejen stå på køl i minimum ½ time
  7. kom olie på en pande og steg mellemstore lidt tykke pandekager på begge sider til de er gyldne og sprøde
  8. steg de marinerede kyllingestrimler på en varm pande, med marinaden,  i lidt olie, til den er gennemstegt og gylden
  9. fordel kyllingen på pandekagerne og server gerne en raita, tzatziki eller en salat til

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>