Kartofler med urtecreme

Kartofler med urtecreme

Kartofler med urtecreme smager fantastisk, og især når det er de nye kartofler hvor skrællen er tynd. Du kan serverer Kartofler med urtecreme til alt slags kød, og hvis du foretrækker nogle andre krydderurter, så brug dem, det hele handler jo om smag og behag, og måltidet skal være en fryd for ganen. Kartofler med urtecreme er en anderledes måde at servere dine nye kartofler på, og husk at der er masser af smag i skralden, så den skal endelig blive på. Kartofler har en lavt fedt indhold 0,1 g pr. 100 g og 2,2 g kostfibre, desuden indeholder kartofler Vitamin A, Vitamin B6, desuden indholder de også jern, magnesium og calsium. Kalorieindholdet i en portion ca. 220 g Kartofler med urtecreme er 241 Kcal. fordelt på 4,2 g protein, 36,5 g kulhydrat og 8,7 g fedt. Velbekomme……

Ingredienser

  • 800 g små kartofler
  • 1 god håndfuld blandet krydderurter, f.eks. persille, purløg, dild
  • 2 dl creme fraiche 9 %
  • 2 spsk. oliven olie
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. skrub kartoflerne og kog dem med salt, til de er møre
  2. hak dine krydderurter og bland den i creme fraiche, oliven olie, presset hvidløg
  3. smag til med salt og peber
  4. server urtedippen sammen med de kogte kartofler

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>