Ingefær shot

Ingefær shot

Ingefær shot, sådan en burde vi alle starte dagen med, da ingefær har så mange gode egenskaber. Den smager fantastisk og giver lige kroppen en booster.

Ingefær har i årtusinder været et populært middel mod fordøjelsesbesvær, diarre, kvalme og mange andre lidelser, men roden indeholder også en række vitaminer og antioxidanter, der har vist sig vigtige mod blandt andet tarmkræft, diabetes, hjertekar-sygdomme, gigt og fertilitet. Adskillige undersøgelser har vist anti-inflammatoriske effekter af ingefær, hvilket kan have betydning for en lang række sygdomme. Folk der får  kemoterapi får meget kvalme, og der kan det virke rigtig godt. Derudover viser nogle studier, at der er noget, der tyder på, at kræftceller kan begå “selvmord”, når man får de her meget gode og aktive stoffer fra ingefæren. Hvis ingefæren tages imod betændelse, anbefales det at tage 200 gram om dagen, hvilket er rimelig meget. Tages det mod kvalme, kan mindre gøre det. Det anbefales helt klart at spise det frisk og ikke i pille form. Du kan evt. rive ingefæren og fryse den ned i mindre portioner, så har du altid til madlavningen.

Den kan rives, snittes, koges eller bruges frisk, og den findes i vidt forskellige varianter som frisk, tørret, i kapsler, på flaske og som krydderi.

Ingefær er blevet en gængs råvare i mange danske køkkener, og dens underlige form, der kan ligne noget, der er stukket af fra et Salvador Dalí-maleri, er blevet en fast vare i de fleste supermarkeders grønt afdelinger.

Her er nogle bud på hvad du bl.a. kan bruge ingefær til……..

  • Ingefær shot med æble og citron
  • Te med ingefær og citron
  • Smoothie med ingefær, banan og frossen rosenkål
  • Relish af pærer og ingefær (kan bruges som tilbehør til kød og fisk eller oven på skyr)
  • Skyr rørt op med ingefær, lime og akaciehonning

Velbekomme……

Ingredienser

  • 200 g ingefær
  • 1 l vand
  • saft fra 3 citroner
  • 3 spsk. dansk honning

Fremgangsmåde

  1. skræl ingefæren og skær den i mindre stykker
  2. lad den koge op i vandet og lad det småsimre under låg i ca. 30 min
  3. stil det hele på køl til dagen efter
  4. fjern ingefæren og smag til med honning og citronsaft
  5. Din Ingefær shot er nu klar til at drikke

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>