Hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød

Er der noget mere skønt end et hjemmebagt Hvidløgsbrød? Det smager skønt og så kan man selv bestemme hvor meget hvidløg man vil have i. Jeg har lige lavet http://sunderekost.dk/ramsloegs-olie.html og der gemte jeg alt det ramsløg jeg siede fra, pulpen. Hvorfor smide noget ud der kan bruges, det er da fjollet. Jeg har derfor brugt en del af det i dejen og det smager fantastisk, brødet får en grønlig farve, virkelig smukt. Hvidløgsbrødet er virkelig smagfuldt og man behøver ikke smør på brødet da det indeholder rester fra olien. Kalorieindholdet i 100 g Hvidløgsbrød ligger på 267 Kcal. fordelt på 5,6 g protein, 38 g kulhydrat, 9,9 g fedt og 2,1 g kostfibre. Velbekomme…. Gå på opdagelse på http://sunderekost.dk for mere inspiration.

Ingredienser

  • Dejen
  • 3 dl lunken vand
  • 35 g gær
  • 2 spsk. ramsløgs pulp eller ramsløgspesto
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1½ tsk. Himalaya salt
  • ca 500 g hvedemel
  • Fyld
  • 75 g blødt smør
  • 2 fed knust hvidløg
  • 3 spsk. ramsløgs pulp, eller ramsløgspesto

Fremgangsmåde

  1. opløs gæren i det lunkne vand
  2. tilsæt salt, knust hvidløg og ramsløgs pulp eller ramsløgspesto
  3. bland melet i lidt af gangen, dejen skal være smidig og ikke klistre for meget
  4. ælt dejen godt sammen og lad den efterfølgende hæve 40 minutter under et klæde et lunt sted
  5. ælt dejen let sammen og rul derefter dejen ud mellem to stykker bagepapir
  6. bland smør, ramsløgs pulp eller pesto sammen med knust hvidløg og smør det ud på 2/3 af dejen
  7. dejen rulles på den lange side mod den del af dejen der ikke er smurt, så den hænger sammen til sidst
  8. læg dejrullen over på et nyt stykke bagepapir og klip dejen ned langs midten, undtagen de sidste 7 cm
  9. dejen “flettes” med skæresiden opad
  10. tænd ovnen på 200′
  11. brødet hæver i yderligere 20 minutter og bages i ovnen i ca 30 – 40 minutter til det er gennembagt

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>