Havreflager

Havreflager

Havreflager er nok noget af de nemmeste og hurtigste at bage, selv børnene kan være med på denne sprøde ting, og så er de glutenfri. Få ingredienser og så smager de bare fantastisk. Sad lige og fik lyst til noget sprødt og sødt, så hvorfor ikke lige komme i gang med en gang Havreflager, så det gjorde jeg og gud hvor er de skønne. Dejlig sprøde, søde og med en let bitterhed fra den mørke chokolade. Havreflager flyder meget ud på bagepladen når du sætter dem i ovnen, derfor skal der ikke mere end 7-8  t-ske fulde dej fordelt på bagepladen. De smager lige så godt som dem man kan købe færdige og  bedre hvis du spørger mig.  Bland det hele i den gryde du smelter smørret i, det gør det hele så meget lettere, frem for at hælde det hele i en skål efterfølgende, og det gør ingen forskel i dette tilfælde, da du ikke behøver at piske det hele sammen, men bare røre det sammen med en ske. Kalorieindholdet i en Havreflage ligger på 75 Kcal. fordelt på 1 g protein, 9 g kulhydrat, 3,8 g fedt og 0,4 g kostfibre. Velbekomme….

Find mere inspiration på https://sunderekost.dk

Ingredienser

  • 80 g smeltet smør
  • 90 g rørsukker
  • 1 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g glutenfri havregryn
  • 20 g finax melmix, den røde
  • 1 tsk. bagepulver
  • 40 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 200′
  2. smelt smørret i en gryde og lad det køle lid af
  3. bland derefter sukker og vaniljesukker sammen med smørret
  4. rør derefter ægget i
  5. derefter tilsættes havregryn og bagepulver
  6. hak chokoladen og bland det i
  7. dejen sættes på i små klatter på en bageplade med bagepapir, brug en t-ske og da de flyder meget ud kan du ikke have mere end 7-8 klatter på en plade
  8. bages i 8 minutter og køler derefter af, de skal nok stivne og blive sprøde i takt med at de køler af
  9. opbevares i en tæt beholder

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>