Hampefrø

Hampefrø

Hampefrø har en yderst delikat nøddeagtig smag og er bl.a. velegnet til som topping på din skyr eller yoghurt, eller prøv at blende 1 spsk. hampefrø i din smoothie, hvilket bidrager med en rigtig god smag samtidig med mere fylde. Du kan også riste dem let på en varm pande for at fremhæve nøddesmagen mere og spise dem som snack. Kan også bruges i din daglige madlavning evt. som fyld i din frikadellefars, som panering, hjemmelavet knækbrød, myslibarer eller som drys på din salat. En god protein bombe.

Kalorieindholdet i 100 g Hampefrø er 607 Kcal. fordelt på 34 g protein, 15 g kulhydrater og 44 g fedt. desuden indeholder Hampefrø 11 g kostfibre, Omega3 9 g,  Omega6 27 g,  Omega9 5 g. Thiamin (B1) 0,02 mg Riboflavin (B2) 0,05 mg, Vitamin alfa E 1,12 mg, Vitamin gamma E 12,5 mg,  Calcium 80 mg, Magnesium 630 mg ,Jern 3 mg.

Hamp er en af verdens først dyrkede planter og blev dyrket allerede for 12.000 år siden. Det er en utrolig bæredygtig plante, fordi den gror nemt allevegne, nærer vores jord og den tiltrækker ikke nogen plantesygdomme d.v.s. ingen kemikalier og sprøjtegifte. Desuden er hamp eminent til at absorbere mineraler fra jorden, og det er jo noget, der kommer os til gode, når vi spiser den. Hampefrø er et af de få frø, der indeholder klorofyl. Inde i hvert frø findes en lille bitte grøn spire – kimen til en ny plante. Proteinet er skånsom for fordøjelsessystemet, fordi det optages og udnyttes nemt af kroppen. Omkring 66% af proteinstrukturen er nemlig edestin, hvilket er den bedst fordøjelige proteinkilde i fødekæden, og resten er ca. 34%  albumin, som ligger i samme kategori. Hampefrø er virkelig et superfrø for os mennesker.

 

 

 
Tags:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>