Gulerodsdeller

Gulerodsdeller

Gulerodsdeller smager fantastisk og hvis du lige trænger til en kød fri dag er denne opskrift oplagt til at få prøvet nogle nye ting af.

De er faktisk nemme at lave, “farsen” skal bare ikke stå og trække da der så dannes mere væde og så kan de være lidt svære at forme. Så bland alle ingredienserne sammen og steg dellerne på en varm pande.

Gulerodsdeller er faktisk også gode i madpakken som en hånddelle, eller som tilbehør til din medbragte salat eller en Sprød kartoffelsalat http://sunderekost.dk/sproed-kartoffelsalat.html Super måltid hvis du spørger mig, og samtidig mættende.

Du kan evt. købe færdigrevet gulerod i supermarkedet, det letter altså en del og er faktisk noget jeg benytter mig rigtig meget af, der er bare så meget nemmere når det hele er lige til at gå til. Det gælder bl.a. også spidskål, blandet skyllet salat, hvidkål og grønkål.

Mange har den opfattelse af at grønsagerne taber i “værdi” når de ligger klar til brug i supermarkedet, men det er nu ikke helt rigtigt. Alle grønsagerne er forarbejdet på en sådan måde at vitaminer og mineralerne er bevaret. Det samme gælder for øvrigt også frosne grøntsager.

Kalorieindholdet i en delle ligger på 80,9 Kcal. fordelt på 4,75 g protein, 7,1 g kulhydrat, 3,25 g fedt og 1,8 g kostfibre. Velbekomme….. Find andre spændende opskrifter lige her sunderekost.dk

Ingredienser

  • 600 g revet gulerod
  • 1 stor snackpeber i små tern
  • 1 håndfuldsnittet forårsløg, den grønne top
  • 1 håndfuld hakket persille
  • ½ tsk stødt karry
  • 3 fed knust hvidløg
  • salt og peber
  • 4 æg
  • 4 spsk. rasp
  • 3 spsk kikærtemel
  • 100 g feta i små tern
  • lidt olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. bland alle ingredienserne sammen og form “farsen” til deller med en ske
  2. steges på begge sider ved jævn varme til de er gyldne eller lidt mørkere, en smagssag

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>