Grønne ærter

Grønne ærter

Grønne ærter er sundere end du tror, og så er de et hit hos både store og små. Er der noget mere pragtfuldt end at spise årets første ærter, smager skønt.

Grønne ærter er sunde grundet deres høje energiindhold fra protein og kulhydrater, samtidig med at de indeholder masser af vitaminer og mineraler. Ærter har et lavt kalorieindhold på kun 70 Kcal. pr 100 g, fordelt på 6 g protein, 13 g kulhydrat og 0,7 g fedt, så det er en grønsag der er værd at prioritere og det er selv om at kalorieindholdet ligger lidt højere end andre grøntsager. Deres høje kostfiber indhold på 6 g pr. 100 g. gør at de mætter bedre og længere end andre grøntsager. Dette gælder for alle typer grønne ærter, friske eller frosne. Spis dem som de er, i dine salater eller som tilbehør til din varme mad.

Du kan nemt dyrke dem i køkkenhaven eller på din altan i en krukke. Læg den tørret ært i vand i min. 12 timer før du sår dem i små potter i april måned, til senere udplantning i en krukke eller i jorden.

 
Tags:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>