Grillet Dorade

Grillet Dorade

Grillet Dorade smager skønt og er der noget bedre end at sidde i aftensolen på teressen og spise, det er ren hygge i min verden, sikkert også fordi at det ikke er så tit at det kan lade sig gøre. Jeg fik fat på en Dorade, jeg havde ellers sat mig for at det skulle være forel, men fiskehandleren havde ikke nogen, så han fik mig overtalt til at prøve. Jeg skulle da lige hilse og sige at den var fantastisk, dejlig store ben der var til at få øje på, og meget nem at have med at gøre, rensede den nemlig selv. En Dorade har en oval form med store runde øjne, kødet er hvidt med en saftig og lækker smag, den er faktisk pæn stor. Jeg har en gasgrill, hvor jeg selv kan styre varmen, men har du ikke det kan grillkul sagtens bruges, du skal bare holde øje med at fisken ikke får for meget. Jeg har valgt at serverer kartofler i urtecreme og stegt blomkål til min fisk, det smager skønt. Kalorieindholdet i en Grillet Dorade er 270 Kcal. fordelt på 48 g protein, 0 g kulhydrat og 8,4 g fedt. Velbekomme…..

Ingredienser

  • 1 Dorade
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk kryddersmør
  • salt og peber
  • 2 skiver lime
  • lidt limesaft til at hælde over fisken
  • folie + bagepapir til at pakke fisken ind i

Fremgangsmåde

  1. tænd grillen
  2. rens fisken fri for indvolde, med moindre at du har fået fiskehandleren til det
  3. skrab skællene af med en kniv ved at holde kniven lodret og skrabe fra halen og op til hovedet
  4. skyl fisken og dup den tør med noget køkkenrulle
  5. krydr fisken med salt og peber i bugen og fyld persille og en klat kryddersmør
  6. tag et stykke folie der er stort nok og læg bagepapir oven på
  7. læg fisken på bagepapiret, skær et par bløde snit i fisken på tværs og hæld lidt limesaft over og et par skiver lime
  8. pak fisken ind
  9. lægges på den varme grill og grilles i ca. 30 minutter, afhængig af fiskens størrelse. En Dorade er stor
  10. nyd den sammen med f.eks nye kartofler med urtedip

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>