Græskar suppe

Græskar suppe

Græskar suppe, en lækker cremet suppe lavet på en af efterårets frugter. Nå tænker du sikkert, men det er altså rigtigt, græskar er en frugt og ikke en grønsag, som vi alle sikkert troede. Græskar findes i mange former og størrelser og de kan spises alle sammen, undtagen pyntegræskar som jeg har nævnt før. Det er skønt med suppe på denne årstid, nu når varmegraderne er faldet og det rusker mere i træ toppene. Hvis du alligevel skal skære hoveder i græskar evt sammen med børnene her til Halloween, tja hvorfor så ikke lave en god cremet suppe af det skrab der kommer fra dem, så er der intet der går til spilde, og det kan vi jo godt li. Kernerne kan vendes i olie og krydderier og ristes i ovnen, så har du en lækker snack, genialt at det hele kan bruges. Græskar suppe kan laves på rigtig mange måder og dette er en af dem. Jeg har valgt at servere parmaskinke til der lige har fået en tur i ovnen på 175′ til de var sprøde og gyldne. Kalorieindholdet i en portion Græskarsuppe er 203 Kcal fordelt på 7 g protein 16 g kulhydrat og 11 g fedt. Kaloriefattig ret, så den kan godt tilsættes lidt parmaskinke eller bacon. Velbekomme….

Ingredienser

  • skrab fra 2 græskar som er brugt til dekoration, eller 1 mindre skyllet, fri for kerner og skåret i tern
  • 1 rød chili
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk kokosolie neutral
  • 1 bouillon terning
  • ½ liter vand
  • 150 g philadelphia naturel
  • salt og peber
  • evt parmaskinke eller bacon i tern

Fremgangsmåde

  1. skær løg og chili i små tern
  2. kom olie i en gryde og svits løg, hvidløg og chili heri i nogle minutter unde omrøring
  3. tilsæt det græskarkød du har skrabet ud og lad det svitse med under omrøring
  4. tilsæt vand og bouillon og lad det småsimre i 20 minutter
  5. blend suppen med en stavblender
  6. kom philadelphia i og varm suppen godt igennem
  7. smag til med salt og peber
  8. rist evt noget parmaskinke i ovnen og server til

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>