Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho er en skøn kold tomatsuppe, som er rigtig god på en varm sommerdag, den er dejlig frisk og virkelig smagfuld. Gazpacho er super nem at lave og kan serveres som en forret, som et let aften måltid eller på bordet sammen med andre tapas. Opskriften her er til 2 – 3 personer, men skal du bruge den som tapas, kan du halverer portionen, da man jo kun skal have lidt af hver 🙂 Husk at suppen skal være meget kold, du kan evt. komme nogle isterninger i suppen lige inden serveringen.

Kalorieindholdet i en portion Gazpacho ligger på 523 Kcal. fordelt på 16 g protein, 67 g kulhydrat, 18 g fedt og 13 g kostfibre. Velbekomme….

Ingredienser

  • 1 – 2 skiver hvidt brød
  • 600 g tomater flåede uden kerner, eller gerne fra dåse
  • 1/4 agurk
  • ½ løg
  • 1/4 grøn peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. oliven olie
  • 2 – 3 spsk. vineddike
  • salt og peber
  • TOPPINGS
  • 1/4 agurk i små tern
  • ½ fint hakket løg
  • 1/4 grøn peber i små tern
  • evt. lidt hakkede tomater
  • brød til servering eller crouton

Fremgangsmåde

  1. brødet brækkes i mindre stykker og kommes sammen med vineddike og olie i en blender. det blendes til det er helt glat
  2. tilsæt agurk, grøn peber, hvidløg og flåede tomater, alt hakket i mindre stykker og blendes igen til du har den ønskede konsistens, tilsæt evt. lidt vand hvis den er for tyk
  3. smages til med salt og peber
  4. suppen stille koldt i nogle timer
  5. toppings serveres i hver sin skål

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>