Forårssalat med laks

Forårssalat med laks

Forårssalat på en anderledes måde, nemlig med laks. Det er jo egentlig ikke en rigtig salat, men en lille anretning som du kan begejstre familie og venner med. Den er simpel at lave og yderst smagfuld. Den er en perfekt lille hapser. Denne lille bandit passer til ethvert frokostbord og når vi engang igen får lov til at være sammen med familie og venner, skal der hygges igen i haven. Den er knasende, smagfuld og samtidig kreativ på en måde der vil begejstre alle, billige point du kan score her. Du kan lave samme udgave dog uden laks og serverer den som tilbehør til stegt/grillet kød. Forårssalat med laks kan laves i god tid så der er ingen grund til at stresse. Jeg har valgt gulerødder-radise og purløg, men har du selv nogle favoritter kan du jo eksperimenterer med det. Kalorieindholdet i en Forårssalat med laks ligger på 75,8 kcal. fordelt på 4,2 g protein, 2,8 g kulhydrat, 5 g fedt og 1,6 g kostfibre. Velbekomme….

Tjek http://sunderekost.dk for mere inspiration

Ingredients

  • 1 agurk
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt purløg
  • 100 g rygeost
  • 1 dl fløde
  • 4 skiver røget laks, hver skive deles i 4
  • peber
  • 40 g spire, rødbede, lucerne, rucula eller hvad du kan få fat i, som pynt
  • evt. lidt blandet salat som bund til anretningen

Directions

  1. agurken skylle og skæres i 12 lange, tynde strimler på et mandolinjern, en god gammeldags ostehøvl kan også bruges
  2. skræl gulerødderne og riv dem groft
  3. radiserne renses og skæres i strimler
  4. purløg snittes fint
  5. rygeost blandes sammen med fløde og gulerødder, radise og purløg blandes heri, smages til med frisk kværnet peber
  6. læg en skefuld salat i den ene ende af hver agurkeskive sammen med en strimmel laks og rul dem sammen, hvis de ikke kan holde formen så bind lidt purløg rundt om
  7. pynt med lidt spire på toppen

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>