Flødebolle dessert

Flødebolle dessert

Flødebolle dessert er en fantastisk dejlig nem dessert, ligner en million og smager fantastisk. Den er så nem at selv børnene kan lave den. Et skønt projekt at være sammen om op til weekenden, hvor den skal stå på hygge med familien.

Det var faktisk meningen at jeg ville købe skyr med vanilje smag, jeg tænkte at den ville passe perfekt til denne Flødebolle dessert, men ved en fejl kom jeg til at tage den med skovbær i stedet for, aner ikke lige hvordan det skete, måske fordi jeg ikke havde briller på, eller fordi jeg blev distraheret af noget i supermarkedet, who knows… Jeg valgte dog at bruge den indkøbte skyr med skovbær alligevel. Jeg må indrømme at den blev overraskende god, den fik lige et strejf mere af de skønne frugter som desserten også er pyntet med. Så det kan altså godt blive et rigtig godt resultat med fejlkøb. Den færdige dessert kan holde sig frisk i køleskabet i 4 – 5 dage, så fortvivl ikke hvis den ikke bliver spist op samme dag. Du kan for øvrigt også bruge flødeboller med hindbær smag. Kalorieindholdet i en portion Flødebolle dessert ligger på 360 Kcal. fordelt på 7 g protein, 31,2 g kulhydrat, 22,6 g fedt og 1,4 g kostfibre. Velbekomme…..

Få mere inspiration på http://sunderekost.dk

Ingredienser

  • 120 g knuste makroner
  • 12 flødeboller, for en glutenfri udgave fjernes bunden på flødebollerne
  • ½ l piskefløde
  • ½ l skyr med skovbær
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. flormelis
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 lille bakke blåbær
  • 1 bakke brombær
  • 1 bakke hindbær
  • evt. marengs til pynt

Fremgangsmåde

  1. alle bær skylles og lægges på noget køkkenrulle så de ikke er så våde
  2. pisk fløden til blødt skum sammen med flormelis og vaniljesukker
  3. skyren vendes forsigtigt i skummet
  4. makronerne knuses og lægges i et passende fad ca. 20 x 28 cm
  5. ca. halvdelen af flødeskyren fordeles oven på makronerne
  6. flødebollerne trykkes ovenpå med bunden opad, fjern bunden for en glutenfri udgave
  7. resten af flødeskyren fordeles ovenpå
  8. hak chokoladen groft og fordel den oven på cremen
  9. til sidst fordeles de friske bær på desserten evt. lidt marengs og den stilles i køleskabet et par timer

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>