Cookie med tranebær og chokolade

Cookie med tranebær og chokolade

Cookie med tranebær og chokolade er en skøn mundfuld af det bedste. Nemlig tørret frugt, mandler og chokolade, så er den altså perfekt til mine smagsløg, der hurtigt kræver mere end bare en.

Den er hurtig og nem at lave og jeg må indrømme at den kan være vanedannende, så lav rigeligt når du nu alligevel er i gang. De kan jo holde længe i en lufttæt beholder, hvis du altså kan holde snitterne fra dem.

Jeg har brugt både lys og mørk chokolade, jeg kan nemlig godt li at der er lidt bittert samtidig med at jeg får det karamelliseret fra den brune farin og det let syrlige fra de soltørrede tranebær. En virkelig skøn kombination. Du kan bruge lige den chokolade du selv ønsker, lys, mørk eller hvid chokolade. Jeg elsker bare denne kombination.

Jeg har faktisk brugt denne opskrift som en værtindegave. Jeg fandt en karaffel i Ikea, kom alle de tørre ingredienser i den, og vedhæftede en fremgangsmåde samtidig med at jeg lige skrev en note om hvad der skulle tilsættes. Det var et mega hit hos modtageren, som så selv kunne bage disse små skønheder.

Kalorieindholdet i en Cookie med tranebær og chokolade ligger på 149 Kcal. fordelt på 2,5 g protein, 18,8 g kulhydrat, 7 g fedt og 1,3 g kostfibre. Velbekomme…..

Find mere inspiration på http://sunderekost.dk der er mange flere opskrifter på kager og andre skønne desserter.

Ingredienser

  • 100 g brun farin
  • 90 g rørsukker
  • 2 små sammenpisket æg,
  • 100 g smeltet smør
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. groft salt
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 180 g glutenfri havremel
  • 50 g hakket tørret tranebær
  • 50 g hakkede mandler
  • 75 g mørk hakket chokolade, eller knapper
  • 75 g lys hakket chokolade, eller knapper

Fremgangsmåde

  1. alle de tørre ingredienser, undtagen chokoladen, blandes godt sammen
  2. bland det derefter grundigt med det smeltet smør og til sidst æg og chokoladen
  3. tænd ovnen på 160′
  4. form 22 kugler, tryk dem let flade og læg dem på en bageplade med bagepapir
  5. bages i ca. 11 – 14 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer, hold øje med at de ikke bliver mørke i kanten
  6. køler af på en bagerist inden de opbevares i en lufttæt beholder

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>