Citronkage

Citronkage

Dette er virkelig en skøn Citronkage og så er den glutenfri. Jeg elsker virkelig når noget glutenfri bagværk lykkes og smag og konsistens sidder i skabet. Dejen til denne skønne Citronkage ligger meget tæt op af en mazarinkage, der er bare den forskel at der er revet citronskal i dejen, hvilket giver den en skøn smag af citron og sammen med en skøn citron glasur så er værket så fuldført og smagfuld, at den næsten burde være ulovlig. Du skal ikke snyde dig selv for at prøve denne opskrift af, den smager virkelig godt. Citroner gør altså noget godt for kager og desserter. Har du det lige som jeg med citroner, så skulle du altså også prøve nogle af de andre opskrifter jeg har med citron bl.a. Citronpandekager eller Citrontærte eller Citronfromage

Jeg havde ikke lige en springform i nærheden, så dejen røg i et ovalt ovnfast fad i stedet for, ca. 28 cm på den lange led, bare lige for at sige at det kan lade sig gøre med andre former. Tjek altid med en kødnål om kagen er gennembagt inden du hiver den ud af ovnen, der er forskel på ovne.

Kalorieindholdet i et stykke af denne formidable glutenfri Citronkage ligger på 354 Kcal. fordelt på 4,5 g protein, 40 g kulhydrat, 19,8 g fedt og 0,8 g kostfibre. Velbekomme….

Prøv også de Italienske boller eller Rundstykker med chiafrø som også er glutenfri find opskriften her  Rundstykke med chiafrø eller http://Italienske boller

Find mere inspiration på http://sunderekost.dk

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 170 g rørsukker
  • 200 g revet marcipan
  • 4 æg
  • 80 g glutenfri mel, f.eks. fuldkornsrismel eller sorghummel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • revet skal af 3 økologiske citroner
  • Citron glasur
  • 150 g flormelis
  • saft af 1 citron

Fremgangsmåde

  1. kom smør og sukker i en røreskål og pisk det luftigt på en røremaskine
  2. tilsæt et æg af gangen
  3. kom derefter resten af ingredienserne i og rør det godt sammen
  4. dejen kommes i en smurt springform foret med bagepapir, eller et ovnfast fad
  5. bages i 40-45 minutter
  6. stik en kødnål eller strikkepind i kagen for at se om den er blevet gennembagt inden kagen tages ud
  7. lad kagen køle af i springformen på en rist
  8. bland flormelis og citronsaft sammen til en glat konsistens og fordel det på den afkølede kage

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>