Bønnesalat

Bønnesalat

Bønnesalat er en salat spækket med lækre bønner, en god blanding af tørret og friske, og den bugner af proteiner, hvilket er godt for kroppen, da den skal bruge masser af protein for at bl.a opbygning af muskler. Bønnesalat er super lækker og er nem at lave, jeg har dog valgt at bruge tørret bønner, da jeg alligevel havde dem på lager, og lagt dem i blød natten over men hvis du hellere vil den hurtige vej, så kan de godt fås færdige på dåse, du skal måske bare lede lidt efter dem. Så er du til bønner i forskellige varianter skulle du prøve denne Bønnesalat. Kalorieindholdet i en portion Bønnesalat er 269 Kcal. fordelt på 11,7 g protein, 22 g kulhydrat og 11,5 g fedt. Velbekomme….

Ingredienser

  • 6 dl.  bønner i forskelige farver fra dåse eller tørret, hvad der passer dig bedst, hvide, røde og sorte
  • 300 g haricots verts
  • 2 – 3 fed knust hvidløg
  • 4 spsk. olie
  • 2 dl hakket persille
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. sæt bønnerne i blød og kog dem efter anvisning på posen, med mindre at du bruger dem fra dåse
  2. sæt vand over til de grønne bønner, kom salt ved og kom dem i når vandet koger, og lad dem koge i 3 minutter
  3. hæld vandet fra og lad dem køle lidt af inden de blandes sammen med de andre bønner, de må godt være lune
  4. bland olie sammen med hvidløg og persille og bland det godt rundt i bønnerne
  5. smag til med salt og peber

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>