Bønnesalat

Bønnesalat

Skøn og farvestrålende Bønnesalat som er simpel at lave, da alle bønner fåes på dåse, lige bortset fra de grønne bønner, men måske du har en rest fra dagen før, så er det da fint at bruge dem i din Bønnesalat, så du slipper for at lægge i blød natten over og koge dem dagen efter. Man kan rolig sige at det er blevet så meget nemmere når andre har gjort arbejdet for os. Du vælger selv hvilke bønner der skal i, men jeg har valgt at bruge flere forskellige med hensyn til både smag og farve. Jeg har valgt at bruge en dressing lavet på cremefraiche og roquefort, den smager skønt til denne Bønnesalat, men du kan også lave din helt egen. Kalorieindholdet i en portion ca. 260 g Bønnesalat uden dressing er 225 Kcal. fordelt på 14,6 g protein, 32 g kulhydrat og 1,2 g fedt. Velbekomme…..

Ingredienser

  • 1 lille ds sorte bønner
  • 1 lille ds kidney bønner
  • 1 lille ds hvide bønner
  • 250 g grønne bønner fra frost
  • 3 peberfrugter, 1 rød, 1 gul og 1 grøn
  • cherrytomater
  • DRESSING
  • 100 g cremefraiche 9%
  • 2 spsk. mayonnaise
  • lidt roquefort, afhængig af hvor fremtræden smagen skal være, smag dig frem til din favorit
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 fed knust hvidløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. dræn vandet fra bønnerne
  2. giv de frosne bønner et opkog og lad dem køle af
  3. rens peberfrugterne fri for kerner og skær dem i mundrette stykker
  4. del cherrytomaterne
  5. bland dressingen og smag den til så den passer til dig
  6. bland det hele sammen og hæld lidt dressing over

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>