Bøf bearnaise med rodfrugt fritter

Bøf bearnaise med rodfrugt fritter

Bøf bearnaise med rodfrugt fritter smager altså skønt. Jeg elsker rodfrugt fritter og samtidig er de nemme at lave. Jeg har valgt at købe mig til en færdiglavet bearnaise, jeg har ikke lige haft mod på at eksperimenterer med at lave en selv, det må altså også godt være nemt, bare engang imellem, og jeg har fundet en færdig sauce på glas som jeg godt kan li, så den er købt. Jeg har brugt pastinakker, sød kartoffel og gulerod til fritter, men du kan bruge det du har lyst til, så skulle du have lyst til dampede grønsager til også, er det helt fint. Kalorieindholdet bliver så bare lidt anderledes, men ikke meget. Kalorieindholdet i en portion Bøf bearnaise med rodfrugt fritter ligger på 549 Kcal. fordelt på 49 g protein, 29 g kulhydrat, 24,5 g fedt og 9 g kostfibre. Velbekomme……

 

HF1+2=rodfrugt fritter, løg, broccoli

HF3= bøf

Fedt: bearnaisesauce

Smagsgivere: salt, peber

 

Ingredienser

  • 250 g hakket oksekød 3-7 %
  • salt og peber
  • 2 små løg i skiver
  • lidt olie til stegning
  • 1 pastinakker
  • 1 stor gulerod
  • 1 sød kartoffel, skrællet
  • 200 g broccoli
  • ½ glas bearnaisesauce

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 175´
  2. skræl rodfrugterne og skær dem i den tykkelse du vil have dine fritter
  3. kom dem i en frostpose sammen med lidt olie og fordel olien godt
  4. hældes ud på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen i ca. 25 minutter til de er gyldne
  5. imens steges løgene bløde på en varm pande i lidt olie
  6. sæt vand over til broccoli og kog dem i 4 minutter i let saltet vand
  7. form kødet til 2 bøffer, krydr med salt og peber
  8. steges på en varm pande på begge sider, med lidt olie giv dem som du plejer, aner ikke hvor rød du vil have din bøf
  9. server det hele sammen med varm bearnaisesauce…..

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>