Biksemad med rodfrugter

Biksemad med rodfrugter

Biksemad med rodfrugter er, på trods det at den er lavet på rodfrugter, fuld af smag og du får den skønneste umami smag fra champignon. Den smager himmelsk og så ligger den godt i maven. Hvis du skulle være så heldig at have rodfrugter til overs fra dagen før, er denne ret en perfekt måde at få brugt dine rester på. Du kan også vælge lige at give dine rodfrugter et opkog og derefter stege dem på panden i lidt olie. Den kræver lidt forberedelse, da der skal skrælles nogle rodfrugter, men det er nu hurtig overstået og den er det hele værd. Jeg elsker når man kan varierer de traditionelle retter og dermed få en helt anden smagsoplevelse ved blot at tilføje nogle få andre ingredienser, mums siger jeg bare, super lækkert. Kalorieindholdet i en portion Biksemad med rodfrugter ligger på 401 Kcal. fordelt på 13,7 g protein, 35 g kulhydrat, 21,3 g fedt og 10,7 g kostfibre. Velbekomme….

Prøv også https://sunderekost.dk/groen-kaerlighed.html

Ingredienser

  • 3 kartofler, skrællet og skåret i  tern
  • 2 pastinakker, skrællet og skåret i tern
  • 4 gulerødder, skrællet og skåret i tern
  • 2 persillerødder, skrællet og skåret i tern
  • 1 stor rødbede, skrællet og skåret i tern og kogt næsten møre. Kan undlades
  • 1 løg i tern eller skiver
  • 100 g champignon skåret i skiver
  • lidt olie til at stege i
  • salt og peber
  • forårsløg, purløg eller persille
  • 3 æg til spejlæg
  • server evt. ketchup, engelsk sauce til retten

Fremgangsmåde

  1. steg kartofler og gulerod på en varm pande i lidt olie, til de er blevet gyldne
  2. tilsæt pastinak og persillerod og lad det hele stege videre i ca. 20 minutter, vend det jævnligt
  3. champignonger brunes på en varm pande sammen med løgene, vendes jævnligt
  4. champignon og løg blandes derefter sammen med rodfrugterne, når de er færdige
  5. krydr med salt og peber og varm det hele godt igennem
  6. lav 3 spejlæg og server dem sammen med den varme biksemad
  7. pynt med frisk klippet purløg, forårsløg eller persille

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>