Æggerulle

Æggerulle

Æggerulle er perfekt til den hurtige morgenmad, frokost eller til brunchbordet.

Den er super nem at lave og kræver ikke det helt vilde, bare hvad du har i køleskabet af rester, et must er så selvfølgelig æg og tortilla pandekager.

Jeg har valgt at komme champignon i denne udgave, men du kan komme skinke, revet ost, peberfrugt, oliven,  ketchup og bacontern er en super kombination som børnebørnene er vilde med, jeg er sikker på at du selv har en favorit til hvad der skal i. Mulighederne er mange. Der skal bare ikke fyldes så meget i pandekagen, så kan den nemlig ikke kan rulles sammen. Du kan også bruge de krydderurter som passer dig, det hele handler om smag og behag. Den er for øvrigt også god til madpakken for den smager lige godt kold som varm. Et sundere alternativ til de søde morgenmads produkter der sikkert står i mange hjem. Æg til morgenmad er slet ikke så tosset en ide, for som bekendt mætter proteiner i længere tid i forhold til kulhydrater, det er i hvert fald min erfaring. Jeg har også valgt en fulkorns tortilla, de mætter mere og smager også bedre synes jeg. Kalorieindholdet i en Æggerulle ligger på 322 Kcal. fordelt på 14,7 g protein, 32,3 g kulhydrat, 13,7 g fedt og 5,3 g kostfibre. Velbekomme….

Et lille tip: Lav til flere dage med forskelligt fyld, så skal de bare lige en tur i ovnen hvis man ønsker dem varme.

Få mere inspiration på http://sunderekost.dk

Ingredienser

  • 3 æg
  • 1 lille bundt purløg eller anden krydderurt
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • salt og peber efter behag
  • 2 spsk. vand
  • 3 fulkorns tortilla pandekager de små, bruger du store tortilla kræver det mere æg og pesto
  • lidt tomatpasta/pesto, chilipesto eller lign. ca. 1 tsk med top, til hver pandekage
  • rapsolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. pisk æggene sammen med salt, peber, purløg, vand og hvidløgspulver
  2. kom lidt olie på en stegepande
  3. smør et tyndt lag pesto på en tortilla pandekage
  4.  og hæld 1/3 af æggemassen på stegepanden
  5. kom lidt champignon på æggene og læg pandekagen med pesto siden mod ægget, mens æggene stadig er våde og tryk den lidt mod ægget så den hænger ved
  6. steg den et par minutter ved jævn varme, vend den og giv den et par minutter på den anden side
  7. rul pandekagen stramt sammen med æggesiden indvendig, lad den lige ligge et par minutter og del den evt. i to eller tre
  8. fortsæt til du har lavet alle sammen

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>