Æggekage med spinat

Æggekage med spinat

Æggekage med spinat er en let ret, som kan nydes på en varm sommerdag, skovturen, eller hvor det bare skal være lidt let. Æggekage med spinat smager fantastisk dejlig, især med et stykke ristet rugbrød til og så den også er fyldig, du behøver ikke være bange for ikke at blive mæt. Jeg elsker Æggekage og især denne hvor der er masser af fyld, jeg synes den traditionelle er lidt kedelig, der må gerne gemme sig lidt overraskelser indeni. Kalorieindholdet i 1 stk. Æggekage med spinat er 336 Kcal. fordelt på 19 g protein, 27 g kulhydrat og 17 g fedt

Ingredienser

  • 100 g chorizo i tern
  • 2 løg
  • 8 kogte kartofler, ca. 400 g
  • 300 g frosen spinat
  • 4 æg
  • 3 spsk. græsk yoghurt 2%
  • ½ dl. skummemælk
  • salt og peber
  • evt. ristet rugbrød

Fremgangsmåde

  1. rist chorizo på en varm pande i et par min
  2. tilsæt løg og lad det småsimre i nogle min
  3. tilsæt kartofler og vend det godt rundt
  4. kom den frosne spinat på panden og lad spinaten tø op under omrøring
  5. krydr med salt og peber
  6. bland æg sammen med yoghurt og mælk
  7. hæld fyldet over i et tærtefad eller lign. og hæld æggemassen over
  8. kom den revet ost over og stil fadet i en forvarmet ovn ved 180 ‘ i 25 – 30 min, eller indtil æggemassen er stivnet
  9. server et stk. let ristet rugbrød til

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>